Aletta Laarberg (notaris)

Aletta Laarberg nodigt u uit voor een vrijblijvend, informatief gesprek zodat u kunt bepalen of het nodig is om een notaris in te schakelen voor het afwikkelen van eventuele juridische kwesties na de uitvaart.

 

Over Aletta

Mijn naam is Aletta Laarberg en ik ben notaris bij Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars. Bij mij kunt u onder andere terecht voor informatie en advies met betrekking tot de afwikkeling van een testament en de verdeling van een nalatenschap.

Een overlijden gaat doorgaans gepaard met emoties zoals verdriet, boosheid en pijn. Met tijd en ruimte kunnen deze emoties verwerkt worden, maar tegelijkertijd moeten direct na een overlijden diverse praktische zaken geregeld worden. Ik help u graag hierbij.

Op deze website kunt u de checklist “Wat moet ik regelen na een overlijden?” downloaden en op mijn website www.notariskantoordidam.nl kunt u de brochure “Een erfenis, wat nu?” downloaden.

Checklist na een overlijden

Voor meer informatie, advies en begeleiding neemt u contact met mij op via (0316) 22 12 43.

Goed om te weten
Laat alle (mogelijke) erfgenamen weten dat ze geen spullen uit het huis van de overledene mogen meenemen. Daarmee bestaat de kans dat iemand de erfenis zuiver aanvaardt. Ook eventuele schulden van de overledene komen dan voor diens rekening. Liggen er waarde volle spullen in huis? Overleg dan wie de spullen in veiligheid stelt en leg dit schriftelijk vast.

Bewaar alle rekeningen van de kosten die u maakt vanwege het overlijden. Sommige kosten kunt u aftrekken van de erfbelasting.