Laatste verzorging

Bij de laatste verzorging wordt de overledene gewassen, verzorgd en aangekleed. Dit mag u zelf doen als u dat wilt. U kunt er ook voor kiezen om mee te helpen of bij de verzorging aanwezig te zijn. Misschien geeft u juist de voorkeur aan meer afstand en laat u het liever aan mij over. Dat is ook goed, want u moet zich nergens toe verplicht voelen.

 

Opbaren

Marcel Vernig Uitvaartverzorging heeft geen eigen uitvaartcentrum maar maakt gebruik van diverse opbaarmogelijkheden in de regio.
Steeds meer mensen kiezen voor een thuisopbaring, bij een thuisopbaring kan de overledene in bed of in een kist worden opgebaard.

 

Uitvaartkisten

U kunt kiezen uit een uitgebreide collectie kisten: van eenvoudig tot exclusief, van traditioneel tot modern. Blankhouten kisten die beschilderd en voorzien van persoonlijke teksten kunnen worden of een kist die het milieu minimaal belast: de ecologische kist. Er zijn kisten van riet, bamboe, steigerhout en in vele houtsoorten.

 

Rouwvervoer

Naast de traditionele rouwauto in zwart, wit of grijs zijn er nog vele andere mogelijkheden van rouwvervoer, onder andere een koets, rouwbus, rouwcaravan, fiets of een motor met zijspan.

Ook een eigen auto, camper of busje mag als rouwauto worden gebruikt.

 

Drukwerk

Het drukwerk wordt vervaardigd bij een professionele drukkerij. Een treffende foto, mooie tekening of aangrijpende tekst geeft bij uitstek de mogelijkheid om een zeer persoonlijke en originele rouw- of gedachteniskaart te maken. Ook heb ik een presentatieboek met daarin een uitgebreide collectie voorbeeldkaarten.

 

Bloemen

Bij het samenstellen van een bloemstuk zal een bloemist u uiteraard behulpzaam zijn. Wilt u dit liever uit handen geven? Geen probleem, ik beschik over een boek met zo’n 70 arrangementen. Van een mooi boeket tot een groot kist bedekkend bloemstuk.