Kosten, begrijpelijk en vooraf bekend.

De kosten van een uitvaart behoren duidelijk voor u te zijn. Als uw wensen voor de uitvaart bekend zijn ontvangt u van mij een overzichtelijke kostenbegroting, zodat u weet waar u aan toe bent.

 

Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. Daarom is het niet te zeggen hoeveel een uitvaart precies kost.

In Nederland kost een uitvaart gemiddeld € 7500,- (Consumentenbond 2017). Bij benadering kost een zeer sobere uitvaart € 3000,-. Toch is het goed om te weten dat door de keuzes die worden gemaakt de kosten sterk kunnen oplopen. Van mij kunt u verwachten dat ik altijd zal meedenken om de kosten zoveel mogelijk af te stemmen op uw budget.

Verzekering

Heeft u een uitvaartverzekering dan is het goed om te weten dat u vrij bent om zelf de uitvaartverzorger te kiezen, waar en hoe u ook verzekerd bent.

Er zijn globaal twee soorten uitvaartverzekeringen:

Natura uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering wordt een standaardpakket van diensten en producten verzekerd volgens de polisvoorwaarden van de verzekeraar. De kosten voor diensten en producten die niet onder het pakket vallen worden in rekening gebracht. Kiest u zelf een uitvaartonderneming dan zal de verzekeraar een bedrag uitkeren. Dit bedrag kunt u navragen bij uw verzekeraar.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeringsmaatschappij het bedrag uit wat op de polis vermeld staat. Dit bedrag gebruikt u om de uitvaartkosten te betalen. Het heeft voor u geen financiële consequenties wanneer u zelf een uitvaartonderneming kiest.

Het is verstandig dat u de hoogte van dit bedrag in de polis opzoekt of bij uw verzekeraar navraagt. Dit om verrassingen te voorkomen tijdens een ingrijpende en emotionele gebeurtenis.