Goed om te weten

1 maart 2018

Ongeacht of en waar u verzekerd bent, u bent altijd vrij in uw keuze van uitvaartverzorger.

Buiten het feit dat u een bewuste keuze maakt, bent u in de meeste gevallen met de keuze voor Marcel Vernig Uitvaartverzorging ook nog eens voordeliger uit.

13 juli 2016

30 april 2016

Weet jij welke muziek op jouw uitvaart gespeeld moet worden?

Gesproken tekst tijdens een uitvaart is vaak erg indrukwekkend. Het kan ook heel mooi zijn om woorden af te wisselen met muziek. Niet wat ‘gebruikelijk’ is, maar muziek die zelf is uitgekozen. Muziek zegt soms meer dan duizend woorden en geeft een uitvaart letterlijk een persoonlijke noot.

26 februari 2016

“Zomaar” een telefoontje.

De telefoon ging. “Ja, met Matser uit Etten, u kent me niet, maar ongeveer 8 jaar geleden heeft u de uitvaart van mijn broer verzorgd.”. Hij vervolgde: “Ik bel u niet omdat hier iemand is overleden, ik bel om u te feliciteren met uw eigen uitvaartonderneming. Ik las de advertentie in de krant.” Ik zei dat ik hem nog zeker kon herinneren. We praatten nog eventjes door en ik stelde hem voor of het goed is dat ik een keertje langskom voor een kopje koffie. “Nou, dat is een heel goed idee.” antwoordde hij. Toen ik hem vroeg of hij nog steeds achter de benzinepomp woont, zei mijnheer Matser verbaasd: ”Je herinnert me nog echt”. Hij vond het geweldig.

In verband met de privacy heb ik zijn naam veranderd.

29 december 2015

17 november 2015

Vorige week, na een crematieplechtigheid, kwam een vrouw naar me toe en gaf me een compliment over de manier waarop ik de familie en de gasten begeleidde. Tijdens het gesprek dat volgde gaf ze aan dat ze ook wel zou willen dat ik haar uitvaart zou verzorgen, maar vanwege haar uitvaartverzekering geen vrijheid had in de keuze van uitvaartonderneming.

Ik vind het belangrijk om haar opmerking onder de aandacht te brengen. Misschien is de uitvaartverzekering wel het grootste misverstand rondom een uitvaart. U bent altijd vrij in uw keuze van uitvaartonderneming. Een uitvaartpolis keert namelijk uit bij overlijden. Wie de uitvaart verzorgt staat daarvan los.

Dit is één van die zaken waarom ik het bespreekbaar maken van een uitvaart zo belangrijk vind. In een persoonlijk gesprek wil ik, kosteloos en geheel vrijblijvend, graag meer vertellen over wat er bij een uitvaart komt kijken. Ook kan ik tijdens het gesprek de wensen inventariseren, advies geven, vragen beantwoorden en een indicatie geven van de te verwachten kosten van de uitvaart. Mijn ervaring is dat het rust geeft en het voor nabestaanden makkelijker maakt om beslissingen te nemen.