Referenties

Op deze pagina kunt u een aantal referenties lezen van families waarvoor ik de uitvaart heb mogen verzorgen. In verband met de privacy heb ik hun namen niet toegevoegd. Een bedankje, op welke wijze dan ook, doet mij elke keer weer beseffen wat ik voor mensen kan betekenen en geeft mij het vertrouwen dat mijn manier van handelen aanspreekt.

Hoi Marcel, graag wilde ik je nogmaals bedanken voor je liefdevolle steun en de rust die je mij en mijn kinderen in deze moeilijke tijden gaf. Het geeft ondanks het verdriet een goed gevoel dat alles zo mooi geregeld was, met steeds weer de mogelijkheid voor een eigen invulling. Ook voor je hulp na de uitvaart ben ik je erg dankbaar. Veel succes met je bedrijf en zal je zeker aanbevelen. Groetjes en kom gerust nog een keertje langs.

Marcel,

Voor de wijze waarop wij, samen met jou, de uitvaartdienst van onze vader en opa geregeld hebben willen wij je hartelijk bedanken. Wij waren zeer onder de indruk van je persoonlijke benadering en inlevingsvermogen. Je hebt het voor ons mogelijk gemaakt dat wij op een zo goed en rustig mogelijke manier afscheid van hem hebben kunnen nemen. Dus: nogmaals dank en (op een andere locatie) tot ziens.

Terugdenkend aan de begrafenis van mijn oom, realiseerde ik mij dat ik niet voldoende duidelijk heb gemaakt hoezeer ik je inzet om de begrafenis te laten verlopen zoals ik (en mijn oom) dat wensten, waardeerde. Het is duidelijk dat jij je vak niet alleen met je hoofd uitoefent, maar ook met je hart.

Marcel, je hebt ons enorm geholpen. Je liet ons verdrietig zijn, luisterde en dacht met ons mee en gaf ons alle ruimte om de uitvaart van moeder te kunnen regelen zoals wij vinden dat zij het gehad had willen hebben. Ook de uitvaart was erg mooi. Zonder dat we het idee hadden dat we toeschouwers bij de plechtigheid waren. De geruststellende gedachte was dat jij er steeds op het goede moment was om te steunen. Je hebt alles tot in de puntjes, op de achtergrond, geregeld.

Beste Marcel,

We willen je bedanken voor de goede zorgen tijdens een voor ons heel verdrietige periode. De rust die je uitstraalde en het respect en de zorgvuldigheid waarmee je ons en ons, tijdens de zwangerschap overleden, kindje tegemoet trad hebben veel indruk op ons gemaakt. Mede dankzij jou is het een afscheid geworden waar we met een goed gevoel op terug kijken.

Hallo Marcel,

Voor ons zijn er inmiddels weer een paar ‘gewone’ dagen achter de rug. Toch wil ik nog even terugkomen op de uitvaart van onze (O)Pa. Ik, en met mij het hele gezin, kijk terug op een fantastische week. Om er met z’n allen bij te mogen zijn als onze ‘familieman’ komt te overlijden, is heel intens. Een bijzonder moment. Nog géén uur later had ik jou aan de telefoon. Er werd in een heel korte tijd een relatie opgebouwd met een volstrekt onbekend persoon. De manier waarop je de opbaring van onze (O)Pa in zijn kamer verzorgde, getuigde van heel veel respect en professionalisme. Door ons bij alle handelingen te betrekken hebben wij echt het gevoel gehad ook in dat laatste stadium nog heel veel voor (O)Pa te kunnen betekenen. Daardoor is het eenvoudiger om alles een ‘plekje’ te geven. Dank daarvoor!

Afgelopen week was je uitvaartbegeleider bij een uitvaart in Zeddam. We spraken erover dat je de familie en de gasten op zo’n fijne en integere manier begeleidde. Het is ook wel prettig dat je dat zelf te horen krijgt. Bij deze een groot compliment.

Marcel, graag wilde ik je nogmaals bedanken voor de liefdevolle steun en de rust die je mij in die moeilijke dagen gaf. Ik denk nog met veel warmte terug aan de hand die je buiten even op mijn schouder legde bij het ophalen van mijn moeder. Dit gebaar heeft veel voor mij betekent.

’t Is me een behoefte u te schrijven hoe geweldig u de uitvaart van mijn man verzorgd hebt. In deze moeilijke dagen was u een geweldige steun voor mij en mijn dochter. Voor de sympathieke wijze waarop u dat deed hebben wij grote bewondering. Mijn man koos voor een Nederlandse uitvaart en menigeen (vooral de Duitse familie) begreep het eerst niet. Aan het einde van de plechtigheid wisten ze waarom we hiervoor gekozen hadden en waren zeer onder de indruk van je persoonlijke benadering en begeleiding. Overigens, voor de Duitse dankzegging aan het einde van de dienst, hoedje af.